Reningsanläggning för farligt avfall

Det planeras en ny anläggning för farligt avfall mellan Falun och Borlänge. Ove Jadehov har gjort en skrivelse till boende i området och vill att alla som kan bör komma på samrådsmötet med Fortum Waste Soloutions AB. Läs hela hans skrivelse nedan.


Angående Reningsanläggning för farligt avfall mellan Falun – Borlänge

Efter att ha läst en artikel i dalarnas tidningar den 10:e april, så känns det viktigt för mig att få kontakt med er alla.

Det känns inte som en reningsanläggning för farligt avfall är något som skall placeras i närheten av vår bostads- och friluftsmiljö.

Jag har varit i kontakt med Michael Kempi, affärsutvecklingschef vid Fortum Waste Soloutions AB. Där har jag fått information om att ett samrådsmöte angående detta ska hållas i Konferensen på Falu Gruva, Måndag 23:e april kl. 18:30. 

Det känns viktigt att så många av oss som bor här kommer och lyssnar på vad som sägs på detta möte så att vi får direkt information och möjligheter att ställa frågor och eventuellt rösta. Om du inte har möjlighet att själv delta så kanske du kan ge någon fullmakt att föra din talan.

Om du efter mötet känner att du inte vill ha en sådan anläggning i ditt närområde kommer vi att ha ett möte på Liljans Herrgård, torsdag 26:e april kl. 18:30. Ring eller maila att du kommer. Ni som är intresserade kan då diskutera mötet och hur vi kan gå vidare med att göra en gemensam skrivelse för att stoppa avfallsanläggningen.

Du kan maila eller ringa mig på:
ove@jadehovsgard.se
073-550 46 65

Mvh
Ove Jadehov
Åkern 15
791 93 Falun

Läs hela underlaget till samrådsmötet här: Samrådsmöte 23 april

Läs artikeln om det planerade bygget från nättidningen ”The World News” här.