Vinternytt 17/18

Disco för de yngre fredag kväll, loppis för ”Hälsans hus” i Gambia på lördag och repris på Aspebodagårdens succe med brunch på söndag. Det hoppas vi blir en tradition vår och höst. Äggröra och pannkakor var  populära bland ett femtiotal gäster.Trevlig samvaro med möjlighet att lära känna någon ny i byn. Ett fint tillfälle alltså för ”gamla” bybor och nyinflyttade att mötas. 

I år blev det ett lyckat samarrangemang med Aspeboda intresseförening (AI). Vad den föreningen står för, vad som hänt med de KDU-medel (Kommundelsutvecklingsmedel) som vi tidigare tilldelats och vad som kommer att hända med de medel vi ansökt om för 2018. Det vet till jul om det blir en fin julklapp till oss i Aspeboda eller om det är andra intresseföreningar som drar det längsta strået? I januari bjuder AI in alla föreningar, skolan och kyrkan till en gemensam infokväll om KDU – medlens fördelning 2018. Fundera på tills dess vilka önskemål din förening har för nya projekt 2019? Och hur kan du som användare av hemsidanwww.aspeboda.se göra den attraktivare, så att den känns viktig att besöka? 

Vi gör hemsidan till vad den är! Alla har möjlighet att göra inlägg om det som händer eller hänt, typ den här infon i första hand till de som inte var med. Det kan också vara en berättelse om din gård eller ditt företag, vad som hänt av allmänt intresse tidigare i byn, upprop om olika önskemål, presentation av nyinflyttade om de så önskar, ”bästa” bilden etc. Allt i en vänlig framtoning!
Besökare på söndagsbrunchen hade möjlighet att köpa AFFC:s lotter till ”Hälsans hus” i Gambia. Det blev ett samarrangemang mellan tre olika föreningar, vilket är ett av AIK:s uppgifter att som paraplyorganisation främja föreningssamverkan i byn.
AFFC:s loppis på lördagen blev ingen säljarsucce men trevlig samvaro runt försäljarstånd och fikabord. Det inbringade ändå en bra slant till ett behjärtansvärt ändamål.  En besökares röst från en annan landsbygdsby kommenterade sin upplevelse av besöket: ”Va lyckliga ni är i Aspeboda som har en bystuga, som fungerar så bra. 
Och va trevligt ni verkar ha! Den samvaron saknar vi i vår by” En kommentar värd att beakta!
 
Aspeboda intresseföreningen
Cathis Dicander