Stråtjärns vänner, en nybildad förening i byn

Första arbetsdagen för ett nytt bad i Stråtjärn lördag den 15/9 2018

Idag var ”Stråtjärns vänner” samlade för en första arbetsträff, nere vid ”gamla badet” i Aspån. Vi var 11 personer av olika åldrar och kön. Den yngsta var Idun 2 1⁄2 år, som var där med sina föräldrar. De är nyinflyttade på Aspås och tog tillfället i akt att träffa bybor, som liksom de är närmsta grannar med badet. En riktigt fin höstdag hade vi prickat in och solen gjorde oss gott. Två fyrhjulingar, tre motorsågar och ett par röjsågar gick loss på träd, busk och bråte som bävern fällt i ån. Nu ger han nog förhoppningsvis upp, men hittar nya fällningsområden till andras förtret.

Arbetet idag begränsades till badet och stigen på åkersidan. Nästa lördag är det andra sida runt bastun, som skall röjas upp. Sedan tar vi ledigt för i år och samlar nya krafter att gå vidare till våren med ännu flera medlemmar. Själva badet ligger på Anna-Karin Lagerbergs mark och bastun står på Lotta Wahlkvist (f.d. Dahlström) mark. Inget hindrar badsugna att sätta fyr på bastun och ta sig ett vinterbad, när röjningen är klar.

Det är vår förhoppning att vi under september skall få föreningen registrerad och därmed bidragsberättigade att ansöka om KDU pengar för virke till att rusta upp broar och övrigt som behöver åtgärdas i den första etappen.

Det fanns fika med i ryggan och under pausen berättade Christer flera roliga minnen, när han som barn badade i ån på 50-talet. Det är roligt att jobba ihop för något som vi alla ser fram mot. Att på nytt få ett bad nästgårds, där vi bor.

//Torsten Dicander och övriga styrelsen.