Trivselkväll vid Stråtjärn

Tredje och sista arbetsdagen för 2018 i Stråtjärnsområdet.

Solen var inte med oss idag. Det var gråtrist, men inget regn och ingen blåst. Nära 50 personer i alla åldrar hade samlats av ”Stråtjärns vänner” utefter Aspån för ett sista arbetspass i väntan på is och snö. Arbetsglädjen var stor.

Det enda vi inte lyckades med var att få fart på brasan, med allt ris som dragits ihop. Inte ens 1:e eldare av Sista april brasan, Leif Friman, fick någon fjutt, trots många knep, men icke! Däremor brann eldarna i bastun och framför Slogboden och skänkte både värme och grillglöd. Föreningen bjöd på hamburgare och korv sedan arbetet med risdragning, vedklyvning och uppstädning var klart. Alla fegade ur ett bastubad, även om stegen stod upprest för bad ner i det svarta hålet.

Två pigga grabbar stannade kvar efter arbetsdagen och provade fiskelyckan. Två gäddor fick de på kastspö. Stor diskussion uppstod vem som skulle tillreda dem

Vi uppmärksammade våra nyinflyttade i byn och hälsade dem välkomna med en asplövskrok, hemsmidd efter Hembygdsföreningens modell. Uppskattad present!

Nu väntar vi med ytterligare arbetsdagar framåt vårkanten 2019. Ett fortsatt arbete är något som vi nu engagerat bybor i, och som de tycks känna glädje över att vi kan göra tillsammans. Torsten påminde oss om att snart kan vi ha skridskois. Rekord var det för något år sedan. Då hade vi premiäråket redan den 25 oktober. Isen var inte många centimeter, men den sega kärnisen höll efter noggrant pikande runt om på utsatta ställen. Ingen plurrade, men spännande var det!

Nöjda och glada var också vi arrangörer över att se nya bekantskaper växa fram och gamla fördjupas. Tack för idag hälsar STRÅV:s styrelse genom Cathis Dicander med några bilder.

Text och bild: Cathis Dicander

Ps Under december kommer vi att gå runt i stugorna i byn och erbjuda medlemsskap i STRÅV. Avgiften är 50 kr för enskild och 100 kr för familj. Vi har ännu inte fått bankgiro och Swish, men är på gång.

”Stråtjärns vänner” (STRÅV) har bildats för att bevara och förbättra området runt tjärnen och efter Aspåns inflöde ner till bron vid väg 830, som ett friluftsområde för bad, bastu, promenad, fiske, naturupplevelser, skridskoåkning, fågelskådning m.m

Styrelsen ser ut idagt enligt följande: Ordförande Ia Olsson, kassör A-K Lagerberg, sekreterare Niclas Öhman, Leif Friman, Torsten Dicander och Cathis Dicander Känner du för att vara med i Styrelsen? Ds